Skeelerclinics een groot succes

Skeelerclinics een groot succes!

Ruim 1500 basisschoolleerlingen uit de gemeenten Medemblik en Opmeer volgden in mei en juni een skate clinic, verzorgd door Radboud Inline-Skating. Vaak op locatie vlak bij school, en een paar keer op de baan in Medemblik.  Er werd zelfs training gegeven door rijders die op een NK of EK hebben gereden!

De kinderen leerden welke bescherming ze nodig hebben voor het skeeleren, wat je moet doen mocht je voorover vallen, hoe op te staan, te remmen en in beweging te komen.
Daarbij deden ze allerlei oefeningen met pionnen en leuke oefeningen/spelletjes als treintjes, de snake, estafettes, zittende start, bochtenrace, en tikkertje. In Wognum was het niveau zo hoog dat aan een deel van de groep wedstrijdtraining gegeven werd met heuse kwalificaties, halve finales en finales. Zelfs de huldiging ontbrak niet.

Dank aan alle trainers, helpende handen (voor het aantrekken van de skeeler bescherming), iedereen die hielp met de logistiek en ervoor gezorgd heeft dat de juiste materialen in de skatekar zaten. Ook de locaties bedankt voor het mogelijk maken van de clinics, Sportservice Noord-Holland en gemeenten Medemblik en Opmeer voor het financieel mogelijk maken.