Westfriese Omringdijk Skeelertocht 2017

Westfriese Omringdijk Skeelertocht 2017

Zondag 2-7 werd de mooie toertocht ‘Westfriese Omringdijk Skeelertocht’ gereden, met de start en finish op de baan in Medemblik. Het begin was nog even lastig door natte straten, maar de zware bewolking maakte later op de dag ook nog plaats voor de zon. Zo waren de omstandigheden toch behoorlijk gunstig, met niet te warm weer en mooie wind mee in de rug voor het laatste stuk van Schagen naar Medemblik.

De tocht werd perfect begeleid met voorrijders. Vanuit de auto klonk het commentaar, de aanwijzingen en aanmoedigingen van Jan Palenstijn. Voor het peloton reden fietsers die zorgden voor een regelmatig tempo. Verder was er een grote groep motoren die zorgden dat elke kruizing werd afgezet, en ook stonden te waarschuwen bij slecht wegdek, los grint, en paaltjes. Ook was op de lange tocht 4x een perfecte catering, en werden er regelmatig foto’s gemaakt van de deelnemers.

Al met al super georganiseerd en dank aan alle vrijwilligers!

Leuk was het dat er ook een aantal wedstrijdrijders aan de start stonden. Zo gebruikte Ruben Oldenburger de rit als warming-up voor het Gewestelijke Kampioenschap Baan dat deze zondag in Wervershoof werd gereden.

Radboud deelnemers:

60 km

Thomas van Oost, Judith Oldenburger, Ruben Oldenburger, Sjaak Schipper

126 km

Erik Ootes, Gertjan Groot, Arnold Dudink, Wouter Hoek, Marcel de Wit, Simon Schermer, Rob Tensen, Remco Kuhlman

(wellicht niet alle rijders…plaats hieronder een reactie als je nog deelnemers van Radboud weet die hebben meegedaan)

Jan Palenstijn 'loste het startschot' door het aansteken van vuurwerk.

Klaar voor de start van de Westfrieze Omringdijk Skeelertocht

Jan Palenstijn ‘loste het startschot’ door het aansteken van vuurwerk.