NK 100 meter sprint en KNSB Marathon Cup Finale

NK 100 meter sprint en KNSB Marathon Cup Finale

De skeelerronde in Otterlo werd op zaterdag 15-7-2017 gehouden. Hierbij werd de marathon Rick-en-Twan-op-podium-Smallgereden op het lastige 670 meter parkoers in het centrum. Tevens was hier het NK sprint 100m. Dat lukte net op het stuk asfalt, want vlak na de finishlijn startten de klinkers al. Toch bleek het een gunstig parkoers te zijn gezien er nieuwe Nederlandse records werden gereden bij de dames en de heren.

Op het NK 100m sprint mooie resultaten voor Rick Schipper (Zilver!), Twan Berlijn (Brons!), Arjan Smit (4e) en Lars Conijn (5e). Jordy Fronik kreeg helaas een DQ.

Marathon
Twan Berlijn en Lars Conijn reden ook nog mee bij de Heren B maar reden respectievelijk 13 en 15 ronden (Twan moest hierna nog de halve finale van de 100 meter rijden). Sprinter Pim Schipper haalde de finish ook niet maar reed wel 27 ronden.

Bij de dames hadden Pien van den Bos en Danielle Ootes al snel moeite het peloton te volgen. Met 37 dames aan de start werd het een harde koers, en Pien en Danielle sprintten af bij ronde 32, met respectievelijk een 21 en 19e plaats. In de eindsprint na 40 ronden Irene Schouten 5e en Beau Wagemaker 4e plaats. Irene haalde wel de meeste punten voor eerste doorkomst binnen en won zo een mooi vleespakket. En er waren meer tussensprints met mooie prijzen. Danielle won hierbij een badminton set?

Bij de heren 22 deelnemers aan de start. Ook hier werd flink doorgereden. Rick Schipper reed 44 ronden (44:40) op karakter en stopte pas nadat speaker Jannes zich hardop afvroeg waarom hij zichzelf zoveel pijn deed. Sjaak Schipper kon langer volgen maar na 55 ronden (54:36) hield hij het voor gezien. Simon Schouten zat in het peloton en reed naar een 11e plaats.

Na de dames wedstrijd werd de race om de Gouden Luctra gereden. Hierbij bijzondere namen voor een skeelerwedstrijd aan de start, zoals Jorien ter Mors, Lotte van Beek en Anice Das. Onze eigen Irene Schouten mocht ook aan deze wedstrijd deelnemen. Je zou met zo’n grote prijs een keiharde strijd verwachten, maar de deelneemsters hadden vooral veel plezier. De race werd gewonnen door Manon Kamminga.

Twan Berlijn tegen Arjan Smit in de strijd om het brons
Rick Schipper tegen Lars Conijn in de 1/4 finale
Michel Mulder tegen Rick Schipper in de Finale
Twan Berlijn tegen Jordy Fronik in de 1/4 finale

Eindklassement Marathon Cup
Heren-A
Sjaak Schipper 22e (2 wedstrijden gereden)
Simon Schouten 26e (3 wedstrijden gereden)
Koen Verweij 29 (2 wedstrijden gereden)
Bart Mol 33e (2 wedstrijden gereden)
Ruud Slagter 37e (2 wedstrijden gereden)
Rick Schipper 39e (2 wedstrijden gereden)

Dames
Beau Wagemaker 5e (7 wedstrijden gereden)
Danielle Ootes 9e (7 wedstrijden gereden)
Kelly Schouten 12e (3 wedstrijden gereden)
Anna van den Bos 22e (2 wedstrijden gereden)
Irene Schouten 23e (1 wedstrijd gereden)
Dieuwertje van Kalken 41e (2 wedstrijden gereden)  
Susanne Kok 60e (2 wedstrijden gereden)  
Pien van den Bos 62e  (2 wedstrijden gereden)  

Beloften
Jordy van Workum 12e (2 wedstrijden gereden)
Twan Berlijn 35e  (2 wedstrijden gereden)
Arn Botman 53e (3 wedstrijden gereden)
Lars Conijn 59e(2 wedstrijden gereden)
Pim Schipper 62e (1 wedstrijd gereden)
Sem Koster 64e(1 wedstrijd gereden)
Bas Meijer 65e (1 wedstrijd gereden)
Jordy Fronik 79e (3 wedstrijden gereden)