Uitje naar World Cup in Thialf dankzij Univé Verzekeringen

Uitje naar World Cup in Thialf dankzij Univé Verzekeringen

Zaterdag 11 november vertrok er vanaf Wervershoof een bus met 50 vrijwilligers, trainers en bestuursleden richting Heerenveen, waar de 2e dag van de ISU World Cup 1 (Schaatsen) plaatsvond. Dit uitje werd hun aangeboden door Univé Verzekeringen.

Bus
De voorzitter telde nog even of iedereen wel aanwezig was.
De voorzitter telde nog even of iedereen wel aanwezig was.

Het was goed aan het regenen, maar gelukkig konden we meteen instappen in de luxe bus van Peereboom Touringcars.

Omdat we op het afgesproken tijdstip toch iemand misten, maakte de bus nog een rondrit door Wervershoof, voordat er nog een tussenstop in Medemblik werd gemaakt.

Het was een verrassing dat er in Medemblik een compleet catering ‘team’ aan boord kwam met hete koffie en thee om te starten.

Later werd de sfeer er nog meer ingebracht door wat sterker spul, en een drankje wat al of niet toevallig begon met de naam Schipper…

Catering

We werden prima afgezet voor het parkeerterrein van Thialf. Het was nog wel even snel doorlopen, want de eerste wedstrijden zouden over 5 minuten beginnen.

Bus aankomst Thialf1
Lopen naar het stadion
Bus aankomst Thialf2

We werden al welkom geheten door KPN en al snel kleurde iedereen groen met de gekregen sjaaltjes!

Gelukkig was het buiten niet druk en waren we snel bij de entree.

Welkom 1
Welkom 2
Welkom 3
Welkom 4
Welkom 5
Kaartjes1
Kaartjes3
Kaartjes2
Kaartjes4

Alle 50 tickets stonden op Marcel zijn telefoon, en moesten één voor één worden gescand. En dan moet je niet nog eens op een verkeerde knop drukken….

Stadion
Stadion 2
Stadion 3
Stadion4

Het stadion was lekker vol en de sfeer zat er goed in! En ondanks de staanplekken kon je tussendoor ook prima even zitten.

Op het programma stonden de sprint (500m) mannen en vrouwen. Ook werd de 1500 meter gereden. Met daarin ‘onze’ Radboud held #vikoen, oftewel Koen Verweij. Helaas zat een medaille er voor hem net niet in, de laatste bocht ging niet goed maar Koen bleef gelukkig wel staan: 4e plaats.

Vikoen

Ook keken we uit naar de mass start vrouwen waar ‘onze eigen’ Irene Schouten meereed. Helaas dit keer geen succes voor haar. Ondanks een sprint nog naar de 4e plaats, werd zij in het eindklassement 11e, omdat andere rijdsters in tussensprints punten hadden behaald.

Irene Schouten

Maar er waren wel andere Nederlandse schaatsers die zich op het podium reden. Zo werd Jan Smeekens op de 500m 2e, en Ronald Mulder 3e. Jorien ter Mors op de 1500m 2e, en Lotte van Beek 3e. Thomas Krol op de 1500m 3e. Alleen bij de vrouwen op de 500 meter geen Nederlandse in de top 10.

Groepsfoto 1

De terugreis verliep confortabel en gezellig en voor je het wist waren we weer terug in Wervershoof.

Onze dank is groot naar Univé Verzekeringen. Dankzij hun konden we de mensen die zich inzetten voor de vereniging (en de schaatsvereningen) een mooie schaatskijkdag laten beleven. Een hoop vrijwilligers waren nog nooit in Thialf geweest.