WK Inline Speed Skating 2017

WK Inline Speed Skating 2017

Van Radboud waren Jordy van Workum en Rick Schipper afgereisd naar het Chinese Nanjing om mee te doen aan de Roller Games, een meerdaags evenement waar het wereldkampioenschap inlineskaten dit jaar onder valt. De eerste dag van het toernooi was er regen en werden de wedstrijden afgelast.

Voor van Workum en de andere junioren A-heren begon het toernooi ook niet goed. Zij kwamen ten val op de afvalkoers. Gelukkig kon Jordy later in de week toch weer in actie komen. Met als mooiste resultaat een 10e plaats op de puntenkoers weg. Ook bij de marathon, waarbij de junioren met de senioren meestreden, kon hij goed meekomen en werd uiteindelijk 67e. En met Team NL kwamen de heren Junioren in de finale van de 5000m relay. Hier een 6e plaats.

Rick schipper werd 19e bij de 500m sprint op de piste. Op de 1000m reed hij sterk en werd hij 6e bij de semi final. Net geen finaleplaats. Bij de One lap gestrand in de 8ste finales (3e plaats in groep 3). Op de marathon een 119e plaats (niet helemaal Rick’s specialiteit).

Artikel op schaatsen.nl over de WK deelname van Rick.