KNSB NK Marathon Waarland 2018

KNSB NK Marathon Waarland 21-5-2018

Wederom een prachtige 2e pinksterdag in Waarland, waar op 21 mei het Nederlands Kampioenschap Marathon Inline-skaten gehouden werd. Niet alle rijders waren even blij met het asfalt en het net nieuw geasfalteerde stukje vlak voor de bocht, dat werd natgehouden met een gieter en een wals.

Junioren b dames: Dewi Nicolia reed ronden mee in de kopgroep. In het peloton de meeste Radboudbikkels, waarbij Ramona Westerhuis en Evelien Vijn uiteindelijk de achtervolging inzetten, maar nog flink aan de slag moesten om het gat te dichten. Na aansluiting  bij de kopgroep kon Dewi uiteindelijk het tempo niet meer bijhouden. Uiteindelijk bleven er 3 dames over die de prijzen gingen verdelen. In een spannende sprint werd Ramona Westerhuis Nederlands Kampioen met een verschil van 7/100 werd Evelien Vijn tweede bij de junioren b meisjes.

Bij de heren junioren b konden Maik Stam en Thomas van Oost al vrij snel het tempo niet meer volgen. Een aantal ronden later kreeg ook Daan Berkhout het moeilijk. In het peloton Luuk van Timmeren,  Ivo de la Porte en Gert-Jan van Diepen. Daarvoor solo weg Remo Slotegraaf. Deze werd niet meer achterhaald, Ivo de la Porte won de eindsprint van Gert-Jan van Diepen, zij werden respectievelijk 3e en 4e

Bij de dames jun.a komt niemand echt weg. Het tempo was al snel te veel voor Samantha en Melissa. Ria kon nog een lange tijd mee, maar voorin werd steeds een stukje sneller gereden. Anna en Bente bleef met een 3tal van Skateforce over. Uiteindelijk trok Anna van de Bos de eindsprint aan maar Maaike Verweij kwam er nog overheen.

Bente Kerkhoff pakte de 3e plaats.

Bij de heren jun.a geen heren op het podium. Janno Botman zat lang mee in de kopgroep maar kon het tempo op een gegeven moment niet meer bij bijhouden.
Sem Koster reed de volle 14 ronden en kwam binnen als 8e.
Bij de dames vooraf een indrukwekkende stilte vooraf waarbij stil werd gestaan bij het overlijden van Simon van de Merwe, oud jurylid en op meerdere manieren actief in het Inline-skaten. In de wedstrijd kwam een kopgroep van 5 voorop die niet meer teruggepakt zou worden. Radboud dames finishen in het peloton één ronde eerder.
Bij de heren meteen in de eerste ronde pech voor Bart Mol. Simon Schouten en Twan Berlijn finishen in het peloton, zij konden Crispijn Ariëns die er alleen van door was, niet terughalen
Uitslagen Radboud:
 
Bij de heren
masters 50+

Rob Tensen 11e

Dames Junioren B
Ramona Westerhuis Nederlands Kampioen
Evelien Vijn 2e
Dewi Nicolai 5e
Nikita Praag 10e
Sascha Schenk 13e

Iris Tiben 15e

Heren Junioren B
Ivo de la Porte 3e
Gert Jan van Diepen 4e
Luuk van Timmeren 6e
Daan Berkhout 20e
Thomas van Oost 29e

Maik Stam 31e

Dames Junioren A
Anna van den Bos 2e
Bente Kerkhoff 3e
Ria Schilder 14e
Samantha 22e

Melissa Stam 23e

Heren Junioren A
Sem Koster 8e
Janno Botman 12e
Bas Meijer 14e
 
Dames
Kelly Schouten 10e
Beau Wagemaker 11e
Danielle Ootes 12e
Pien van den Bos 26e

Susanne Kok 34e

Heren
Twan Berlijn 12e
Simon Schouten 14e
Kay Schipper 21e
Koen Verweij 26e
Sjaak Schipper 29e
Rick Schipper 33e
Bart Mol 42e
Jordy Fronik DNF
Ivo de la Porte 3e plaats NK Marathon
Ivo de la Porte 3e plaats NK Marathon
Anna (2e) en Bente (3e) op het podium bij het NK Marathon
Anna (2e) en Bente (3e) op het podium bij het NK Marathon
Ramona Westerhuis Nederlands Kampioen Marathon, Evelien Vijn 2e
Ramona Westerhuis Nederlands Kampioen Marathon, Evelien Vijn 2e
Junioren A voor de start
Junioren A voor de start