WK Inline-skaten baan 2018

WK Inline-skaten baan 2018

In Heerde vonden de wereldkampioenschappen (Inline Speed Skating World Championships) plaats van 1 tot en met 3 juli.

Dag 1

500meter sprint junior.a
Anna van den Bos strand in de series (heat 7: 3e), met een 31e plaats in het klassement
Janno Botman haalt de 1/2 finales, met een 8e plaats in het klassement.
(heat 7: 2e , 1/4 final4: 2e, 1/2 final1: 4e (Helaas heeft hij meerdere keren een aanvaring en krijgt uiteindelijk een DQ)
1000m senioren
Kay Schipper weet de halve finale te bereiken. Hij treft een zware 1/2 finale: 9e plaats
(1/4 final5: 2e, 1/2 final1: 6e)

10km afval/punten junioren
Bente Kerkhoff heat 1. De dames staan al opgesteld als blijkt dat er door een aantal niet starters kwalificaties niet nodig zijn. In de finale is er een grote valpartij, waarbij in de ‘geneutraliseerde koers’ ook Bente nog eens komt te vallen. Zij weet zich goed staande te houden bij de herstart en komt daarmee nog tot een prima 6e plaats.
Jordy van Workum. Na zijn crash tijdens het NK was het spannend of Jordy op tijd fit zou zijn voor het WK. Tijdens deze eerste wedstrijd lijkt het weer prima te gaan met Jordy van Workum, mee voorin en met punten door naar de finale punten/afval (heat 1 6punten 6e plaats).
Tijdens de finale rijdt Jordy vooral in dienst voor Teun de Wit, maar ondanks een aantal keren aanzetten van Jordy heeft deze niet de power om te sprinten voor punten. Na een lange tijd gaat Jordy er zelf vandoor, maar komt daarbij ten val en zodoende een 14e plaats.

 

Bente Kerkhoff aan het wachten terwijl de jury overlegt over het wel of niet doorgaan van de heats.
Bente Kerkhoff aan het wachten terwijl de jury overlegt over het wel of niet doorgaan van de heats.
Kay Schipper warming up
Kay Schipper warming up
Kay Schipper 6e tijd bij de halve finale
Kay Schipper 6e tijd bij de halve finale

Dag 2

1000m junior.a
Anna van den Bos strand in de 1/4 final6: 3e (1:31,425), daarmee net niet door naar de volgende ronde: 17e in het eindklassement.
Janno Botman haalt de finale van de 1000m. Lange tijd ligt hij op medaille koers maar laat dan toch het tempo iets lopen waardoor hij wat naar achteren raakt. In een poging naar voren te komen struikelt hij over de wielen van een ander en komt lelijk ten val. Hij haalt een 7e plaats. (1/4 final4: 2e, 1/2 final1: 4e met 1:23,120 sneller dan de andere tijden in 1/2final 2 en door naar de finale). Helaas een gebroken sleutelbeen en dit betekent einde WK voor Janno.

500m senioren
Kay Schipper pakt al snel de koppositie in de 1000m kwartfinale. Dankzij deze snelle race door naar de volgende ronde (heat 2: 2e)
In de 1/4 final1: 4e met 43,439 (snellere tijd dan alle andere tijden in final 2, 3 en 4). 13e plaats in het klassement

Janno Botman krijgt aanwijzingen van de Bondscoach
Janno Botman krijgt aanwijzingen van de Bondscoach
Veel uitleg tijdens het wk over de startprocedure. Hier met Kay Schipper
Veel uitleg tijdens het wk over de startprocedure. Hier met Kay Schipper

Dag 3

Met een aantal valpartijen en het wegvallen van Janno Botman is de sfeer in het Radboud kamp een beetje in het mineur, maar dag 3 in het wederom zonnige Heerde krijgt toch een mooie afsluiter.

3km relay junior
Dames junioren met Bente Kerkhof & Anna van den Bos: 3e in heat 1 niet door naar finale (04:22,84)
Heren junioren met Jordy van Workum (samen met Merijn Schepenkamp en
Teun de Wit, die in de 5km afvalkoers nog betrokken was bij een valpartij) pakken de 1e plaats in heat 1 met een tijd van 04:05,133 en zijn door naar de finale.
In de Finale leken de kansen voor het team bekeken door een Amerikaans blok tijdens de wissel van NL met 3 ronden te gaan, maar met een geweldige inhaalslag wist het team met een zeer close finish toch het brons binnen te slepen!
Brons voor Jordy van Workum op het WK!

3km relay senioren mannen
Zeer sterke race van Kay Schipper, Rick Schipper en Ronald Mulder, met een zeer snelle ronde maar helaas komt het team na een close finish slechts tot een 4e plaats (met 3 honderdste verschil zit Italië ervoor) ondanks hele snelle tijd (03:54,869) niet door naar finale door lastige heat met Colombia, België en New Zealand. De tijd van team NL is sneller dan de winnaars bij heat 2 en 3 bijvoorbeeld. Slechts 2 tijdsnelsten gaan door en Team NL daarmee net niet.

5km afvalkoers
Anna van den Bos in de snelste heat (2) 3e op 3 8:05,084 door naar finale. In de finale raakt Anna al snel achter in het peloton, een plek die we niet van haar gewend zijn. Hierdoor veel sprintwerk om in de koers te blijven, weet zij toch nog tot de 9e plaats te komen.

Jordy van Workum met zijn team Brons! op de relay
Jordy van Workum met zijn team Brons! op de relay
Overleg met de bondscoach met de dames junioren na de race
Overleg met de bondscoach met de dames junioren na de race

Video


 

Anna van den Bos op het WK in Heerde
Anna van den Bos op het WK in Heerde
Janno Botman op het WK
Janno Botman op het WK