EK Oostende 2018 – dag 2

EK Oostende – European Championships – dag 2

Op de 2e dag van het EK werd er weer op de Vesmaco piste gereden:

500 meter

Sascha Schenk niet van start op de 500 meter.

Bas Meijer gaat goed in de serie maar rijdt in de kwartfinale wellicht wat te defensief en krijgt een DQ

Kay Schipper haalt de halve finales, maar strand in de 2e halve finale met 0:43.305 een 3e plaats, waardoor een 5e plaats in het eindklassement.

Afvalkoers

Evelien Vijn val (omver getrokken), pech tijdens serie afvalkoers, 12e plaats in serie. Ramona Westerhuis met een 5e plaats in de 2e serie door naar de finale.

Afvalkoers finale: Frans en Italiaans blok maken dat het een moeilijke wedstrijd wordt voor Ramona Westerhuis.

Bij de sprint om de laatste afvalling wordt zij door de Italiaanse Sofia Biagi geblokt waardoor ze net buiten de medailles valt met een vierde plaats.

Bij de dames junior hebben Anna van den Bos en Bente Kerkhoff veel moeite de blokken te doorbreken, want vooral de landen Italië en Frankrijk zorgen dat hun rijen gesloten blijven. Het levert ze verschillende waarschuwingen op, maar het lukt ze op deze manier wel de blokken te doorbreken. Helaas blijken de rijders uit Italië en Frankrijk net even te sterk, met, een 4e plaats voor Anna van den Bos en een 5e plaats voor Bente Kerkhoff.

Elinenatie 10km junioren heren: Jordy van Workum bij de laatste 5, laat de eindsprint vlak voor de streep lopen en mist daardoor een zilveren medaille. Brons voor Jordy.

Totaal medailles vandaag : 1x brons
Jordy van Workum brons op de afvalkoers
Jordy van Workum brons op de afvalkoers
Kay Schipper inrijden
Kay Schipper inrijden
Kay Schipper aan de start
Kay Schipper aan de start