Officiële opening Sjoerd Huisman Piste

Officiële opening Sjoerd Huisman Piste

Woensdag 5 september 2018 was het dan eindelijk zover. De Sjoerd Huisman Piste kon officieel in gebruik worden genomen. Hoewel de baan al weer een tijdje werd gebruikt voor de trainingen, waren nog niet alle werkzaamheden afgerond zoals de nieuwe toegangsbrug en het pad hier naar toe. Deze konden nu ook worden getoond. Ook was de vakantie weer voorbij, zodat we niet mochten klagen over de belangstelling van de pupillen om de baan te openen en de ouders.

Gedeputeerde Jaap Bond van de provincie Noord-Holland kwam speciaal naar Wervershoof om de baan te openen. Dit wat later dan gepland vanwege het verkeer en dat was niet geheel erg, want ook de openingsceremonie kon pas gedaan worden als de baan droog was. En dat lukte op tijd doordat de bui eindelijk was weggetrokken en dankzij de hardwerkende vrijwilligers met de baanwissers.

 

Nog even in afwachting of er geskeelerd kon worden.
Nog even in afwachting of er geskeelerd kon worden.
De skaters opgesteld in een rij.
De skaters opgesteld in een rij.

Voorafgaand aan de opening woorden door Monnie de Vries, voorzitter Omnium Sport de Westrand, Jaap Bond van de provincie, Joset Fit van de gemeente Medemblik en door Radboud voorzitter Piet Schipper. Hierna verrichte Jaap Bond de opening waarbij het lint werd doorgeknipt. Vervolgens reden de pupillen van Radboud voorafgegaan door wereldkampioen Jordy van Workum de baan op en verrichten de openingsceremonie. Hierna konden zij hun kunsten laten zien op de baan met een speciaal parkoers. Na afloop mochten zij allen een pannenkoek ophalen.

Later op de avond werden de Ek en Wk deelnemers van Radboud gehuldigd door de voorzitter, en zij kregen een bloemetje overhandigd door Joset Fit van de gemeente. Ook ontvingen medaille winnaars nog een cadeaubon van de Rabobank en een envelop van de vereniging. Jordy van Workum werd door zijn prestaties extra in het zonnetje gezet, waarbij hij een mooi aandenken aan zijn prestaties kreeg, ingegraveerd door Marjolijn Stam.

Aan het eind van de avond werden er nog demonstratiewedstrijden gereden door de jeugd en junioren/senioren.

De voorzitter aan het woord
De voorzitter aan het woord
Het publiek luistert aandachtig naar de toespraken.
Het publiek luistert aandachtig naar de toespraken.
Jordy van Workum gaat de jeugd voor
Jordy van Workum gaat de jeugd voor
De vernieuwde Sjoerd Huisman Piste is geopend!
De vernieuwde Sjoerd Huisman Piste is geopend!
De trainers halen de touwen uit de knoop
De trainers halen de touwen uit de knoop
Ondertussen veel skate plezier bij de jeugd
Ondertussen veel skate plezier bij de jeugd
Pionnen worden neergezet
Pionnen worden neergezet
Skate-plezier-2
Aan de start van het parkoers
Aan de start van het parkoers
En onderweg
En onderweg

Later op de avond werden de Ek en Wk deelnemers van Radboud gehuldigd door de voorzitter, en zij kregen een bloemetje overhandigd door Joset Fit van de gemeente. Ook ontvingen medaille winnaars nog een cadeaubon van de Rabobank en een envelop van de vereniging. Jordy van Workum werd door zijn prestaties extra in het zonnetje gezet, waarbij hij een mooi aandenken aan zijn prestaties kreeg, ingegraveerd door Marjolijn Stam.

Aan het eind van de avond werden er nog demonstratiewedstrijden gereden door de jeugd en junioren/senioren. Hierbij deden ook skaters van Noordkop skating aan mee.

Alle aanwezige Radboudskaters van de EK / WK gehuldigd
Alle aanwezige Radboudskaters van de EK / WK gehuldigd
In gesprek met de wereldkampioen
In gesprek met de wereldkampioen
Leuk cadeau ontvangen van de buren!
Leuk cadeau ontvangen van de buren!

Video