Winnaars basisschool clinics gehuldigd tijdens het NK

Winnaars basisschool clinics gehuldigd tijdens het NK

Tijdens het NK werden de beste klassen 5/6 gehuldigd op het podium, en kregen de beker overhandigd door niemand minder dan Irene Schouten.

Op 16, 17 april en 14,15 mei deden 21 van de 23 basisscholen uit de gemeente Medemblik mee aan skeelerclinics bij Radboud Inline-skating.
Bijna 1000 leerlingen uit de groepen 5 en 6 hebben kennis gemaakt met de sport waarbij zij les kregen van toptrainers zoals Mariska Huisman. Na afloop van de les werden zij uitgedaagd om een kwartier lang zo veel mogelijk rondjes te skeeleren.

Winnaars
Op de Sjoerd Huisman Piste in Wervershoof hebben de leerlingen gezamenlijk 3.586 rondjes geskeelerd, op de skeelerbaan in Medemblik kwamen de leerlingen tot 3.248 rondjes.
Alle leerlingen samen hebben ruim 1.529 km geskeelerd, dat betekent dat zij samen de afstand van Amsterdam naar Barcelona hebben geskeelerd.
Groep 5 van OBS de Kraaienboom en groep 6 van OBS de Koet reden uiteindelijk de meeste rondjes per groep. Zij kregen tijdens het NK een speciaal NK t-shirt, een beker voor in de klas en mochten ok het NK podium staan! Ook deden zij nog een ere-ronde over de Sjoerd Huisman Piste.

 

Jongeren Op Gezond Gewicht
Bij dit project was ook JOGG betrokken. JOGG Medemblik wil een gezondere omgeving creëren voor de jeugd in Medemblik. De Rabobank en Jumbo Monique ondersteunden tijdens deze dagen met waterbidons en fruit voor iedere deelnemer. Door deze twee partners zijn de leerlingen tijdens dit evenement bewuster geworden hoe belangrijk gezonde voeding voor je is. De organisatie van de clinics werd perfect geregeld door Team Sportservice West-Friesland. Ook dank aan SkateTijd! voor het leveren van Skeelermateriaal.

Druppie
Tijdens de clinics en het NK kwam ook mascotte ‘Druppie’ op bezoek!

Winnaars basisschool Clinics
druppie 480
Met zijn allen achter Druppie aan in de polonaise tijdens de basisschool clinics
Met zijn allen achter Druppie aan in de polonaise tijdens de basisschool clinics

Jongeren Op Gezond Gewicht
Bij dit project was ook JOGG betrokken. JOGG Medemblik wil een gezondere omgeving creëren voor de jeugd in Medemblik. De Rabobank en Jumbo Monique ondersteunden tijdens deze dagen met waterbidons en fruit voor iedere deelnemer. Door deze twee partners zijn de leerlingen tijdens dit evenement bewuster geworden hoe belangrijk gezonde voeding voor je is. De organisatie van de clinics werd perfect geregeld door Team Sportservice West-Friesland. Ook dank aan SkateTijd! voor het leveren van Skeelermateriaal.

Druppie
Tijdens de clinics en het NK kwam ook mascotte ‘Druppie’ op bezoek!

Winnaars basisschool Clinics
druppie 480
Met zijn allen achter Druppie aan in de polonaise tijdens de basisschool clinics
Met zijn allen achter Druppie aan in de polonaise tijdens de basisschool clinics