KPN Open Nederlands Kampioenschap Hallum 2019

KPN Open Nederlands Kampioenschap Hallum

Op 7 september 2019 werd weer het geweldige Open NK in Hallum gereden. Een marathon wedstrijd op inline-skates met een hoog elfsteden gehalte. Ook de afstand is een stuk hoger dan een reguliere marathon. De dames reden 66 km en de heren maarliefst 100km. Helaas ook bij deze wedstrijd een lage opkomst van rijders. Slechts 1 Radboudbikkel besloot naar Hallum af te reizen en met een dames peloton van 14 rijders en heren 27 rijders was dat best een betreurenswaardige opkomst voor de organisatie.

Radboudbikkel Beau Wagemaker gaf de dameswedstrijd nog glans met een vroege aanval en hoewel Manon Kamminga de winst pakte, was haar zilveren medaille na opnieuw een demarrage in de finale een hele mooie opsteker en dat belooft straks nog veel goeds op het ijs.