KNSB Inine-cup Baan – Wervershoof 2020

KNSB Inine-cup Baan – Wervershoof 2020

Het was voor vrijdag 7 augustus in Wervershoof nog even spannend of er niet nog nieuwe corona maatregelen werden aangekondigd op de persconferentie op de donderdagavond voor de wedstrijd. Gelukkig was dit niet het geval en kon de wedstrijd zoals gepland plaatsvinden.

Voor Beau Wagemaker en Kay Schipper was het de 2e wedstrijd achter elkaar, na gisteren nog de marathon te hebben gereden. En het was nog een stukje warmer.

Op het programma eerst de 1000m voor jun.a en senioren. Deze categorieën rijden nu samen en er is geen afzonderlijk klassement.
Bij de dames weet Bente Kerkhoff de finale te halen. In een race waar een grote groep van Gewest Friesland zat werd er continu geknokt om de positie en stuivertje gewisseld. Met opnieuw een poging van Bente Kerkhoff om buitenom in te halen lukt het dit keer om de koppositie te nemen en zelfs een gaatje te slaan en die afstand kon ze goed vasthouden.

Bij de 1000m ook Beau Wagemaker en Iris Tiben aan de start. Iris haalt de halve finale net niet, maar weet wel de winst in de C-finale te halen. Hierdoor de 17e plaats. Beau haalt de halve finale wel en pakt de 12e plaats.

Bij de mannen weten Kay en Rick Schipper de finale te halen. Kay komt met Raymond Kwant in botsing en er ontstaat een valpartij die Rick Schipper ternauwernood kan ontwijken. De vaart is er iets uit maar toch weet hij nog wat tempo te houden na zijn sprong. Toch lijkt hij op dat moment kansloos voor een goede positie. Toch weet hij weer aan te sluiten en met een goede spagaatfinish pakt Rick Schipper ook dit jaar de winst bij de senioren mannen op de 1000m in Wervershoof.
Ruben Oldenburger en Thomas van Oost halen de halve finale niet. Uiteindelijk weten ze de 20e en 22e plaats binnen te halen.

Twan Berlijn laat het op een gegeven moment lopen in zijn serie. Hij mag dan in de E-finale van start die hij fluitend won. 32e plaats.

Bij de Dames afvalkoers, die werd gereden met 50 ronden, drie rijders van Radboud aan de start. Iris Tiben, Bente Kerkhoff en Beau Wagemaker zien in deze koers een sterk blok van Gewest Friesland waar de samenwerking goed is en het knokken blijft voor een plaatsje voorin de trein. Iris Tiben verlaat de wedstrijd met een 9e plaats. Bente Kerkhoff blijft nog maar net overeind bij een actie om haar te blokkeren en daarna is het snel over en uit, met een 6e plaats. Beau Wagemaker gaat de strijd aan en verliest de sprint dan van Fleur Veen. Toch een mooie 2e plaats.

Bij de Heren afvalkoers 28 deelnemers met Thomas van Oost, Twan Berlijn, Kay Schipper en Rick Schipper aan de start.
Het tempo ligt bij de mannen hoog. Thomas haalt de 23e plaats. Twan, Kay en Rick zitten lange tijd goed mee maar vallen dan toch vrij na elkaar af. 9e plaats voor Twan, 7e plaats voor Rick en 6e voor Kay.

Bente Kerkhoff wint de 1000m
Bente Kerkhoff wint de 1000m
Rick Schipper wint wederom de 1000m op de baan in Wervershoof
Rick Schipper wint wederom de 1000m op de baan in Wervershoof
Beau Wagemaker 2e op de afvalkoers
Beau Wagemaker 2e op de afvalkoers