KNSB Inline-cup baan 2020 – Purmerend

KNSB Inline-cup baan 2020 – Purmerend

Na de vrijdagavond in Wervershoof ging de volgende landelijke baanwedstrijd de volgende ochtend alweer van start in Purmerend. Onder tropische omstandigheden met een temperatuur die zou oplopen naar 34 graden werd gestart met de 100 meters. Gaandeweg de series werd besloten de 1/2 finales te schrappen en alleen nog de finales te rijden.
Voor Radboud wist Jan Mooijman door te dringen tot de finales. Hij pakte een 2e plaats en was daarbij beste Nederlander bij de kadetten jongens. Chris Berkhout werd 5e. Bij de dames kadetten Sofia Schilder 14e plaats. Dames junioren B Janne Berkhout 12e, Melissa Mooijman 15e. Heren jun.b Menno van Eig 14e, Ids van Komen 18e.

Bij de dames senioren geen deelnemers van Radboud. Heren Senioren: Twan Berlijn 7e, Rick Schipper 9e, Thomas van Oost 16e.

Na de 100 meters werd de baan omgebouwd zodat op de piste de 500 meters konden worden gereden. Ondertussen was het rond het middag uur en werd het alleen maar warmer, zodat ook besloten werd bij de 500m onderdelen te schrappen. Zo vervielen de B en de C finales. Het programma zou toch nog best een tijd duren.

Sofia Schilder 12e (dka)

Heren Kadetten:
Chris Berkhout pakt meteen de leiding in de halve finale en zal die niet meer afstaan: ook de finale gaat prima met vrijwel van start af aan de koppositie: een 1e plaats.

Bij de 2e 500m halve finale val van Nick Bontrop die Jan Mooijman, net op volle snelheid door een inhaalactie, helaas niet meer kon ontwijken en daardoor ook ten val kwam. En dat was zeer jammer want ook Jan was op weg naar die finale plaats. Nu een 7e plaats.
De EHBO zat ondertussen aardig vol en moest het programma tijdelijk worden stilgelegd. Gelukkig dienden er na enige tijd 2 vrijwilligers aan zodat de EHBO weer voldoende bemand was en het programma weer verder kon.

Dames en heren junioren b stranden in de series:
Janne Berkhout 9e, Melissa Mooijman 13e, Ids van Komen 13e, Menno van Eig 15e
Bij de heren senioren strand Thomas van Oost in de series 21e plaats. Twan Berlijn 9e.
Rick en Kay rijden samen de 1/2 finale. Hierbij is Kay goed weg maar wordt dan in de eerst bocht door Gijs Kamp klemgereden en is zijn snelheid kwijt. Rick Schipper die daar achter zit weet wel op snelheid te komen en plaats zich voor de finale: Kay Schipper 5e.

In de finale 500m heren lijkt Rick Schipper bij de start het te verspelen en loopt zelfs na problemen van
achter. Toch komt hij met een snelle uitversnelling terecht op de 2e positie maar lukt het daarna met een volgende versnelling niet de koppositie te veroveren. Met een spannende finish lijkt het er wel op dat Rick wat turnlessen heeft genomen in de tijd dat hij niet kon rijden ivm de corona maatregelen, want wederom pakt hij de winst met een superspaggaat. Rick Schipper 1e.

Op het programma stond oorspronkelijk een punten-afvalkoers maar ook nu werd ivm het weer het programma gewijzigd, en de lange afstand werd een puntenkoers.

Bij de kadetten Sofia Schilder 5e (dka), Chris Berkhout 1e en Jan Mooijman 4e. Wederom supersterke race van Chris die elke keer actief sprint voor de punten. Ook knappe prestatie van Jan, die ondanks zijn val eerder op de 500m goed blijft rijden.

Bij de junioren B dames komt Janne Berkhout al na de eerste sprint, die ze wint voor Lataesha Narain, los van het peloton. Aangemoedigd door de coach om door te rijden blijven deze dames een aantal ronden punten pakken, waarbij Lataesha de punten gunt aan Janne. Helaas houdt Lataesha het niet vol en komt Janne alleen te rijden. Al snel komt het peloton dichterbij, mede omdat Jorun Geerts ook wil meedoen om de zege. Na een aantal ronden te hebben aangeklampt bij het peloton moet Janne hieruit ook lossen en wordt het een spannende race. Met grote doorzettingskracht probeert Janne het tempo erin te houden en niet te worden gedubbeld. Want dan is alles voor niets geweest en zijn de punten weg.
De Belgische Jorun lijkt 2 ronden voor de finish even in te houden met het tempo doortrekken en dat is gunstig voor Janne, want uiteindelijk lukt het nipt het ontketenden peloton voor te blijven die sprinten om de laatste punten. Een dikverdiende 2e plaats.

In dit alles zouden we bijna Melissa Mooijman vergeten, zij weet ook een heel knappe 6e plaats te pakken.

Junioren B heren:
Ids rijdt een knappe race en rijdt halverwege de race weg. Hij zit op dat moment op de 2e plaats met kans om punten te pakken. Op dat moment wordt er een blauwe vlag gehesen ivm met een val en wordt de koers geneutraliseerd. Met het peloton weer bij elkaar is zijn voorsprong weg en dat is jammer want er had zeker meer in gezeten. Na de herstart is het een hele rommelige race. Menno van Eig pakt een 10e plaats, Ids moet het doen met de 7e.

Dames Puntenkoers
Alleen Beau Wagemaker voor Radboud van start. Met hulp ook van andere dames wordt het gewest Friesland dit keer goed lastig gemaakt. Toch blijft Fleur Veen goed bij de les en komt Beau Wagemaker niet alleen weg, hoewel ze dat zeker een flink aantal keer probeerde. En telkens wint Fleur de sprint. Beau pakt wel veel punten en haalt ook een mooie 2e plaats.

In de puntenkoers van de senioren heren werken Kay en Rick Schipper aan het begin van de koers goed samen om punten te pakken. De koers werd zeker niet.rustig gereden en nadat Kay weer terug werd gepakt was het knokken om het tempo van het peloton bij te benen. De senioren heren maakten het elkaar zeker niet makkelijk. Rick deed veel kopwerk maar hield het lang vol. Kay weet op het eind nog mee te springen om toch nog weer punten te pakken.
Kay Schipper 2e, Rick Schipper 6e, Twan Berlijn 11e, Thomas van Oost 21e.

De puntenkoersen waren mooi om te zien en wat werd er ontzettend geknokt, ondanks de hitte. En hoewel de afvalkoers was geschrapt, werd het door de bikkelharde strijd vaak toch onbedoeld ook een koers met behoorlijk wat afvalling.

Dagklassement jeugd. Voor de jeugd geen podium per race, maar één dagklassement. Hierbij:
Sofia Schilder 9e (dka)
Chris Berkhout 1e
Jan Mooijman 8e
Janne Berkhout 8e
Melissa Mooijman 13e
Ids van Komen 13e
Menno van Eig 15e
Kay Schipper 2e
Rick Schipper 6e
Thomas van Oost 21e

Chris Berkhout wint het dagklassement bij de heren kadetten
Chris Berkhout wint het dagklassement bij de heren kadetten
Rick Schipper pakt de winst bij de sprint
Rick Schipper pakt de winst bij de sprint
Kay Schipper 2e plaats op de puntenkoers
Kay Schipper 2e plaats op de puntenkoers
Beau Wagemaker 2e op de puntenkoers
Beau Wagemaker 2e op de puntenkoers