Daikin NK Inlineskaten Heerenveen – Dag 2

Daikin NK Inlineskaten Heerenveen – Dag 2

Dag 2 (zaterdag 22-8-2020) van het NK Inlineskaten in Heerenveen begon met de 500 meter sprint. Zes rijders weten de finale te halen.

Chris Berkhout samen met Jan Mooijman in de finale 500 meter. Wederom is het een inhaalslag om de na de start ontketende Asif Muhammad bij te benen. Chris ligt dan op de 3e positie, Jan op de 4e. Toch weet Chris plots vlot de grote achterstand te overbruggen en dan is het ook een spagaatfinish op de streep die Chris de overwinning brengt. Chris Berkhout nationaal kampioen.
Jan Mooijman blijft goed in de buurt, maar weet niet op te schuiven, 4e plaats.

Bij de dames junioren B Janne Berkhout in het gedrang na de start komt ze op de 4e plaats te liggen. Hierbij wacht Janne eigenlijk te lang om een inhaalslag te maken en daarvoor houdt ze in als ze af en toe met meer snelheid uit de bocht komt. Janne finisht dan uiteindelijk op de 4e plaats.

Bij de dames senioren Bente Kerkhoff in de finale. Al vlak na de start houdt Manon Kamminga de benen stil en blokkeert zo de weg, zodat Lianne van Loon die ervoor zit al meteen een grote voorsprong pakt. We zien Bente wel eens er voorbij schieten, maar dat zat er vandaag niet in en even de benen stil moeten houden in de 500m betekent al snel achterstand. Tot 3x toe blijft Bente er achter hangen als de benen stil gaan, en dan blijft een 4e plaats over.

Rick en Kay Schipper rijden de finale voor de senioren heren. Met de start is er meteen een felle strijd om de koppositie. Remon Kwant wint deze strijd toch nipt en dan is het in volle vaart richting de streep. Rick weet kwant na een bocht aan de binnenkant te passeren terwijl Kay steeds aanzet in de bocht om een hogere snelheid te maken en hij pakt dan met een goed getimede spagaatfinish de 2e plaats.
Rick Schipper nationaal kampioen.

Uitslagen 500m
Senioren heren
Rick Schipper 1e
Kay Schipper 2e
Twan Berlijn 10e
Thomas van Oost 15e
Ruben Oldenburger 16e

Senioren dames
Bente Kerkhoff 4e
Iris Tiben 6e

Heren jun.b
Bas Kee 8e
Ids van Komen 10e
Menno van Eig 11e
Finn van Driel 15e

Dames jun.b
Janne Berkhout 4e
Senna Westerhuis 9e
Melissa Mooijman 12e
Jet Fransen 19e

Heren kadetten A
Chris Berkhout 1e
Jan Mooijman 4e
Tim Kee 12e

DKA
Sofia Schilder 8e
Janne Boos 14e
Sharisssa Oussoren 19e

Na een middagpauze werd het programma vervolgd met een afvalkoers.

DKA
Sofia Schilder 4e
Janne Boos 19e
HKA
Chris Berkhout 1e
Jan Mooijman 3e
Tim Kee 9e
DJB
Janne Berkhout 3e
Melissa Mooijman 7e
Jet Fransen 9e
Senna Westerhuis 15e
Lieneke Vijn 17e
HBJ
Bas Kee 6e
Ids van Komen 9e
Menno van Eig 10e
Finn van Driel 13e (val)
DSA
Beau Wagemaker 4e
Bente Kerkhoff 6e
Kelly Schouten 7e
Iris Tiben 11e

Bij de dames werken Kelly Schouten en Bente Kerkhoff goed samen om voor het Friese treintje te blijven. Halverwege de koers neemt Manon Kamminga met Beau Wagemaker die rol over. Richting de laatste ronden krijgen Iris, Kelly en Bente het steeds moeilijker. Uiteindelijk zakt ook Beau wat terug en plaatst Manon een demmarage voor de winst

HSA
Kay Schipper 1e
Rick Schipper 8e
Twan Berlijn 10e
Thomas van Oost 23e

Bij de heren team Schipper heel alert achter het treintje van Haasjes, maar het blijft knokken om die plekken vast te houden. Kay weet goed positite te houden voorin en wint overtuigend de sprint.

Voor de junioren A een apart klassement tijdens dit NK. Tussenklassement op dag 2

Junioren A Sprint klassement
Iris Tiben 3e
Thomas van Oost 5e

Lange afstandsklassement
Iris Tiben 4e
Thomas van Oost 7e

Na deze wedstrijd volgde nog aflossingswedstrijden voor alle categorieën.

Helaas gaat het aflossen mis in het team bij Sofia Schilder en ook die van Chris Berkhout en Jan Mooijman. Zij krijgen daardoor een dq.
Ook bij het Team van RTC Noordwest, met Jet Fransen, Senna Westerhuis en Janne Berkhout gaat het niet vlekkeloos en ook hier volgt een DQ. De dames gaan hier tegen in beroep waarna aan het eind de race nogmaals gereden wordt. De dames blijven steeds op plek 2 rijden achter het team van Skate United aan. Met de eindronde gaat Lateasha Narain er langs en pakken de dames jun.b het goud.

Ook bij de dames senioren een team van RTC Noordwest, met Iris Tiben, Bente Kerkhoff en Kelly Schouten. Zij halen een 2e plaats.

Pien van den Bos rijdt met de regio selectie Midden-Oost en haalt een 8e plaats.

Bij de heren rijden Kay en Rick Schipper beide in een ander team. In de finale is het team Konvi die vrijwel de hele race op kop liggen, maar Kay en Rick hebben beide de laatste beurt en zij weten op de meet toch de winst (Rick) en de 2e plaats (Kay) te pakken. Twan Berlijn pakt een 4e plaats.