Chris Berkhout op het EK in Canelas

Chris Berkhout op het EK in Canelas

Slechts één lid van Radboud Inline-skating dit jaar opgenomen in de selectie van het Nationale Team dat in actie kwam op het EK dat van zondag 18 juli-25 juli 2021 gehouden werd in Portugal. Uiteraard ook door de grote mate van besmettingen in Portugal een sobere editie, maar gelukkig kon er dit jaar wel gekoerst worden.

Meteen op de eerste wedstrijddag op de piste rijdt Chris een sterke race waarbij hij net het podium niet weet te halen, toch een prachtige 4e plaats op de 5km puntenkoers!

Andere resultaten:
5km afvalkoers 17e
1000m 16e
Aflossing 8e (val teamgenoot)
10km afvalkoers weg 9e

In totaal werden er door team NL 5 medailles gehaald.
We hopen dat volgend jaar toch weer meer van onze leden worden geselecteerd voor het NK. Uiteraard moeten ze daar weer hard voor werken en hun niveau laten zien. Maar dat Beau Wagemaker dit jaar niet werd geselecteerd, terwijl zij de eerste World Cup marathon won en met goede klasseringen bij topsportwedstrijden+ een 6e plaats in de 2e World Cup goed liet zien mee te kunnen met het internationale niveau, werd hier in de regio West-Friesland niet echt begrepen.