Tour de Waard Heerhugowaard

Tour de Waard Heerhugowaard 21-08-2022

Voor het eerst werd er een skeelermarathon tijdens de Tour de Waard in Heerhugowaard gereden. In samenwerking met de verschillende inlineverenigingen in de kop van Noord-Holland werd een succesvolle eerste editie georganiseerd. Voor de wedstrijd werd er nog een clinic gegeven door Kay en Rick Schipper. Het was prachtig zomerweer en er was voldoende belangstelling langs de route, waarbij het een echt feestje was bij de finishstraat. Er reden 19 heren en 14 dames de wedstrijd die kort na elkaar gestart werd. Ook reden er nog 22 deelnemers de Oomscup marathon die ook op hetzelfde moment gereden werd.

Door alle verschillende categoriën door elkaar was het wel wat lastig de wedstrijd te volgen, maar bleef er voldoende te zien voor het publiek langs de route. Uitslagen:

Beau Wagemaker 1e
Sofia Schilder 3e
Jet Fransen 4e
Iris Tiben 6e
Janne Boos 7e
Melissa Mooijman 8e
Dewi Nicolai 11e
Ria Schilder DNF

Kay Schipper 5e
Bart Mol 7e
Rick Schipper 8e
Bas Meijer 10e
Menno van Eig 15e

Oomscup

Rob Tensen 16e
Erik Ootes 18e