Kay en Rick rijden Campeonato Panamericano World Skate wedstrijd

Kay en Rick rijden Campeonato Panamericano World Skate wedstrijd

Geen EK voor Kay en Rick dit jaar. Ondanks dat de heren met 3 nationale titels, zilver, brons en 4x top 5 klassering op het NK baan nog maar eens onderstreepten tot de top rijders van Nederland te behoren, bleek de selectie onder voorbehoud toch uit te monden in geen selectie.
Dit ondanks inspanningen van het bestuur van Radboud wat betreft een poging tot afspraak voor een mediation.

Gelukkig hadden de talenten een mooi ander doel voor ogen gekregen toen Irene Schouten hun vroeg mee te gaan naar Medelin in Colombia. Een ultiem trainingskamp met een World skate wedstrijd op niveau was een prachtige belevenis.

Zeker dat de heren weer in vorm waren ! Bij de Campeonato Panamericano World Skate wedstrijd, die van 8 tot 10 september in Ibagué, Columbia werd gereden reden zij de volgende uitslagen op de sprint:

1000m
Rick Schipper 1e
Kay Schipper 5e

500m
Rick Schipper 3e
Kay Schipper 14e

Voor Kay had er nog meer in kunnen zitten maar het wedstrijdverloop zat voor hem niet geheel mee, waarbij oa. hinderen en er zelfs handen werden gebruikt om hem af te remmen.

Ook Olympisch kampioene Erin Jackson reed in Colombia bij deze wedstrijd!

Leuke filmpjes over de heren en Irene Schouten in Colombia.
https://youtu.be/OXQWJSA-OSQ
https://telemedellin.tv/medallista-olimpica-patinaje-antioquia/565460/
https://www.youtube.com/watch?v=Hd-y9_XY5vs&t=2s

Ondanks de mooie uitslagen bleek ook maar weer dat een WK selectie er ook niet inzat voor de heren.
Uiteraard is Radboud Inline-skating behoorlijk teleurgesteld in de houding van de KNSB en zullen we met de KNSB in gesprek blijven met als doelstelling de mooie inline sport in Nederland verder te brengen.