Flanders Grand Prix 2023

Flanders Grand Prix 2023

In totaal deden 41 skaters mee aan de Europacup wedstrijd die van 11-13 augustus in Oostende werd gehouden. Bijzonder succes was er voor Rick Schipper, die de 500 meter bij de Senioren mannen wist te winnen. En een Nederlandse ritwinst in de FGP was na 2014 niet meer voorgekomen op één van de senioren heren afstanden (bron:Schaatsen.nl). In het Europacup sprint klassement vinden we Rick slechts terug op plaats 34, aangezien hij niet op de 200m flying lap startte.

Wel op het podium van de Europa Cup stond Sofia Schilder bij de junioren. Zij werd derde in het lange afstanden klassement dankzij een 3e plaats op de 5km puntenkoers en een 3e plaats op de 10km afvallingskoers. Ook in het FGP klassement over alle wedstrijden ging zij naar huis met de beker voor de 3e plaats. Ook in de mini-marathon van 16km op de natte weg in Zandvoorde wist zij zich goed te handhaven in het peloton en kwam daar als 3e over de meet (van de gemengde groep waarbij ook senioren).

In de marathon weet Kay Schipper zich te handhaven in de kopgroep en snelt in de eindsprint naar een 4e plaats.

In het Europacup klassement doen ook andere rijders het goed. Op de short distance haalt Jet Fransen de 4e plaats bij de junioren, Nikki Noordergraaf de 5e bij de senioren, Sofia Schilder de 7e plaats (na een 500 meter 1/2 finale waar veel gebeurde werd besloten deze over te rijden en die herstart liep minder gunstig) en Bas Meijer de 8e plaats bij de senioren. Ook op Europa cup lange afstand waren er mooie plaatsen met Jet Fransen een 6e plaats bij de junioren, Nikki Noordergraaf een 7e plaats senioren, Kay Schipper een 7e plaats bij de senioren, Bas Meijer een 11e plaats en Chris Berkhout bij de junioren een 12e plaats.

De jeugdwedstrijden waren goed bezet en zo kon het wel zijn dat er 3 wedstrijden werden gereden voor één categorie. In het sterke deelnemersveld waren geen overwinningen van onze Radboudbikkels.Bij de miniemen boys reed Quintijn Hartholt heel constant met maar liefst 6 maal een 4e plaats. Ook Jurian van Eekelen pakte bij de scholieren een 4e plaats bij de 2000m inline race, en Maartje Berkhout sprinte naar de 5e plaats bij de 2000m inline race. Bij de pupillen meisjes reed Nienke Bakker naar een 4e plaats op de 2000m inline race, en naar een 5e plaats bij de 800 en 1600 meter inline race. Lotus Duijn werd 5e bij de 1000m en 1600m inline, en Stacey de Hoog werd 5e op de 2000m inline. Ook Lexie Ruiter zat bij de 2000m in de buurt van de top 5 met een 6e plaats.