ONK Hallum 2023

ONK Hallum 2023

Op zaterdag 19-8 werd de Bartlehiem Skeelertocht gereden. De tocht van 100km voor de heren geldt als de grootste marathon uitdaging die op de Nederlandse skeelerkalender staat. Voor de dames ligt de lat iets lager, maar is met 66km ook de langste wedstrijd op wieltjes.
Helaas zijn de meeste marathon ploegen van het inline-skaten afgestapt en fietsen zij voornamelijk nog in de zomer. En dat is jammer want de opkomst voor deze wedstrijd was mager, met 8 dames aan de start. Bij de heren gelukkig nog wel meer opkomst, met 23 A rijders aan de start, en bij de Masters 12 rijders.
Van Radboud Inline-skating was Beau Wagemaker met een mooie 2e plaats de snelste van de achtervolgende groep van 3. Zij hadden Marijke Groenewoud moeten laten lopen die er solo van door ging.
Bij de heren reed Kay Schipper mee. Hij voltooide 2 ronden en werd als DNF geklasseerd (zoals alle rijders die niet meer mee mochten rijden op het kriterium rondje) en eindigde zo op zo ongeveer de 17e plaats.

Bij de toertocht zagen we ook een bekende naam langskomen. Benthe Sjoerds reed de 21,5 km en kwam van de 46 rijders als 4e binnen!