• Interviews van onze rijders op het EK 2016

  Interviews van onze rijders op het EK 2016

  Heerde en Steenwijk zijn dit jaar het toneel voor het EK skeeleren, wat op 23 juli begint met de 300m series. Eerst zullen de mannen in actie komen, gevolgd door de vrouwen. Ook Radboud heeft weer een aantal talenten klaargestoomd die gaan strijden voor een podiumplek. 
Irene Schouten, Danielle Ootes en Kay en Rick Schipper over aankomend EK:

  Irene: Dit jaar heb ik niet veel wedstrijden gereden, vooral internationaal niet. Ik weet dus niet wat me te wachten staat en hoe sterk ik ben tegenover de buitenlandse tegenstanders. Ik rijd op de weg en de marathon. Dit is de 15 kilometer puntenkoers en 20 kilometer afvalkoers. Ik train elke dag, soms zelfs twee keer. Dit is vooral skeeleren en krachttraining. Hiernaast volg ik ook nog mijn schaatsprogramma, want ik ben officieel schaatsster. 
De week voor het EK zal ik wat minder gaan trainen met de schaatsploeg en juist wat meer skeelertrainingen gaan volgen. Met een onbevangen gevoel ga ik richting het EK, ik heb niks te verliezen. Ik ga voor een podiumplek!

  Interview-EK3

  Danielle: Ik ga dit EK tegemoet met een goed gevoel, de voorbereidingen zijn goed gegaan. Ik ben tweedejaars junior A en hoop wel een aantal keer in de top-10 te kunnen eindigen. Ik ga alleen de lange afstanden rijden, dit zijn de afvalkoers, puntenkoers, 1000m series en de aflossing. Ik train meestal een keer per dag, maar als we op trainingskamp zijn wel twee keer. Ik ben er klaar voor!

  Kay: Aankomend EK is mijn debuutjaar bij de senioren. Ik ben nu 21 en rijd voor het tweede jaar op het hoogste niveau. Eerst leek mijn aansluiting als junior naar de top iets weg te vallen, daarom ben ik erg blij met de progressie die ik afgelopen twee jaar heb doorgemaakt. Ik heb een plek in de EK selectie kunnen bemachtigen! 
Voor dit EK bereid ik me voor op de 500 en 1000 meter en de aflossing. Mijn doel is om me zo goed mogelijk tussen de gevestigde Europese top te rijden. Verder is het toernooi voor mij ook een training om parcourskennis op te doen en zo komende jaren beter te kunnen presteren.
Het gevoel dat ik heb bij dit EK is een goed gevoel. Dat ik erbij mag zijn, is voor mij een bevestiging dat het met de progressie goed zit!

  Ricinterview-EK2k: Voor mij staat nu elke dag in het teken van het EK.  Soms is dat juist rusten, maar vaak is dat intensief trainen. Vaak meerdere keren op een dag, in een week zijn er al gauw een stuk of tien trainingen. Die zijn in groepsverband, maar kunnen ook individueel zijn. Zeker is dat ik dit EK op de sprintafstanden en de piste ga beginnen, aangezien ik hier voor uitgenodigd ben. De afstanden zijn de 300 meter tijdrit, de 500 en 1000 meter series en 3 kilometer aflossing. Hoeveel ik van deze wedstrijden mag rijden, is mij nog niet duidelijk. Dat zal later worden ingevuld door de bondscoach. Ik hoop te mogen uitkomen op de 500 en 1000 meter, of de aflossing. 
Het is dit jaar mijn debuut bij de senioren en het Europese niveau ligt heel hoog. Maar… Dat van Nederland ook! Ik ga voor top-10 plaatsen. 
Ik ben van plan vooral te gaan genieten van het toernooi en de wedstrijden. Ik heb er veel zin in het maximale uit mijzelf te halen en te strijden tegen de beste en snelste skeeleraars van Europa.