• KNSB Talent Team Noordwest Inline

  KNSB Talent Team Noordwest Inline

  ‘Van talent tot presterende topsporter op de Inline. Talenten de kans bieden om zich te ontwikkelen’

  Wedstrijdrijders kunnen van het KTT Noordwest Inline (KNSB Talent Team) een uitnodiging krijgen om zich hierbij aan te sluiten. De kosten van de trainingen bij het RTC zijn niet inbegrepen in de tarieven van Radboud, en liggen een stuk hoger. De rijders bij het RTC maken over het algemeen goede progressie en zien we vaak terug op het podium bij wedstrijden. De meeste rijders uit het team komen vanuit de opleiding van Radboud Inline-skating.

  Doel van het team is talenten van de regio een goed aanbod kunnen doen om hen te helpen met het opbouwen van een mooie sportcarrière en bij te dragen aan leerzame en waardevolle sportervaringen ook als de sportcarrière anders eindigt dan gehoopt. Het trainingsprogramma sluit goed aan bij de nationale selectie en er is extra support naar titeltoernooien voor talentvolle rijders.

  Veel rijders van het team komen ook in de winter in actie en kunnen zich hier ook meten met de top. Bijvoorbeeld in de marathon, shorttrack, mass start of langebaansport. Met de huidige generatie multidisciplinaire talenten bijkt ook maar weer dat het inlinen uiterst geschikt is ook in de zomer een platform te bieden om zich voor te bereiden op de winter.

  Foto van het KTT Noordwest inline team samen met het team van Radboud Inline-skating, met daarop vrijwel alle rijders die een NK gereden hebben. (Foto: Fred Berlijn)

  Radboud_NK_Team_KTT_Inline_Foto_Fred_Berlin