• KPN NK INLINE SKATEN 2019 Wervershoof en Medemblik

  KPN NK INLINE SKATEN 2019 Wervershoof en Medemblik

  Het Nederlands Kampioenschap werd dit jaar door Radboud Inline-Skating georganiseerd op 30-31 mei en 1 juni. In het verleden werd in Medemblik al eerder NK’s gereden, maar dit jaar werd voor het eerst ook in Wervershoof gereden. Met de 3e piste in Nederland die voorzien is van een coatinglaag werd het organiseren van een NK mogelijk. Wel waren er nog veel organisatorische uitdagingen qua inrichting, want rondom de piste ligt de lager gelegen ijsbaan en rondom de piste is er beperkte ruimte om te staan. Ideeën voor een geheel verhoogde vlondervloer waren mooi maar bracht zeer veel kosten met zich mee, en het moest natuurlijk wel veilig. Wel kon een tribune zo van de finish tot de bocht worden neergezet, en dat bleek een goede zet. Met de finales op beide dagen in Wervershoof zat het lekker vol.

  Maar liefst 41 Radboud rijders hadden zich geplaatst voor het NK dit jaar. Helaas kon Anna van den Bos niet starten door een blessure. Er werden wat minder titels gehaald dan vorig jaar ondanks het thuisvoordeel. Dit jaar stond de 100m ook niet op het programma dus er werden ook wat minder medailles uitgereikt. De stand na 3 dagen:
  8x goud
  11x zilver
  13x brons
  23x top 5

  Al met al waren vele mooie wedstrijden te zien op deze dagen en het weer zat vergeleken met de voorspelling geheel mee. Alleen in Wervershoof stond zeker op de donderdag een behoorlijke wind.

  Lees hier meer over dag 1, dag 2 of dag 3 van het NK.

  Lees hier nog meer over de aankondiging, info over NK en over de sponsoren.

  ©Beeld en geluid: Radboud Inline-Skating & Schaats Filmpjes
  ©Beeld en geluid: Radboud Inline-Skating & Schaats Filmpjes