• Mentale begeleiding

  Mentale begeleiding door Kees Kaag voor onze sporters

  Ter kennismaking.

  kees-kaagMijn naam is Kees Kaag en ik ben afkomstig uit Wervershoof. Gedurende 11 jaar was ik docent wiskunde en daarna 29 jaar schoolleider, op achtereenvolgens Werenfridus en Oscar Romero in Hoorn.

  Al een aantal jaren wist ik, dat ik daarna begeleiding en coaching wilde gaan doen, in de meest brede zin van het woord. Het begeleidingsdeel vond ik altijd al het leukste onderdeel van mijn werk op school.

  In mijn laatste schooljaar ben ik daarom gestart met de driejarige opleiding Professionele Communicatie bij Phoenix in Utrecht en in juni 2015 heb ik die afgesloten. Tijdens de opleiding ben ik al begonnen met coaching, onder andere bij Startwijzer en op het Tabor College, beide in Hoorn.

  Toen ik benaderd werd door Radboud om daar iets te gaan doen, heb ik aangeboden me te gaan bezighouden met de mentale begeleiding van (jonge) sporters. Oscar Romero is Topsport Talentschool, dus de wereld van jeugdige topsporters is mij bekend en ik heb het altijd dankbaar werk gevonden ze te helpen om school en topsport te combineren. Zelf sport ik ook al mijn hele leven, vroeger voetbal, volleybal en atletiek en tegenwoordig hardlopen, fietsen en schaatsen. Wie kan zeggen dat hij drie Elfstedentochten gereden heeft…?

  Soms heb je als sporter weleens een steuntje in de rug nodig. Het kan even niet lopen zoals je graag zou willen. Je traint hard, maar je ontwikkeling stokt. Dat kan trainingstechnische oorzaken hebben, maar ook mentale. Misschien kun je in wedstrijden niet wat je in de training wel kunt of steek je gewoon even niet lekker in je vel, door wat voor oorzaak dan ook.

  Dan kan het goed zijn om samen eens te onderzoeken wat er aan de hand kan zijn en hoe je daar zelf een weg in kunt vinden. Want uiteindelijk doe je het toch zelf, vanuit je eigen kracht.

  Voor mij een nieuwe uitdaging waar ik veel zin in heb. Je kunt me bereiken via de mail (cjm.kaag@gmail.com).

  Op mijn website, www.keeskaagcoaching.nl, kun je meer informatie vinden.

  Kees Kaag

  Sportieve groet,
  Kees Kaag