• Radboud Inline-Skating en TOPSPORT

  Radboud Inline-Skating en TOPSPORT

  Afgelopen jaar reden leden Rick Schipper en Jordy van Workum het WK, Kay Schipper de World Games!
  Bente Kerkhoff, Janno Botman, Jordy van Workum, Rick Schipper en Anna van den Bos reden het EK!
  Op het Nederlands Kampioenschap 39 medailles Baan/Weg/100m, en 29 top 5 klasseringen!
  G-Skaters 3x Goud, 2x zilver op het NK!
  Een kleine selectie bekende (actieve) Radbouders: Irene Schouten, Koen Verweij, Jan Blokhuijsen, Simon Schouten, Pim Schipper, Sjaak Schipper, Rick Smit, Bart Mol, Kelly Schouten, Beau Wagemaker

  We doen mee op wereldniveau en hebben door de jaren heen meerdere sporters mogen begeleiden naar de top.
  Dat gaat niet vanzelf. Naast de inzet van al deze toppers zelf, zijn zaken als faciliteiten en goede trainers van belang.

  INVESTEREN IN TRAINERS
  Komend jaar hopen we KNSB cursussen te kunnen faciliteren: hierdoor betaalbare trainerscursus (ook voor de andere clubs in het gewest toegankelijk)
  Kelly Schouten komt vanaf dit jaar het trainersteam voor wedstrijdrijders versterken

  PLANNEN SJOERD HUISMAN PISTE: VESMACO BAAN en MYLAPS SYTSTEEM
  Bij huidige baan in Wervershoof is de asfaltlaag aan het slijten waardoor deze steeds ruwer wordt. Actie is nodig om hier topsport op te kunnen blijven uitoefenen.
  Nu de NK’s, EK’s en WK’s worden gereden op Vesmaco banen, menen wij als bestuur niet achter te kunnen blijven en willen wij onze (toekomstige) toppers de mogelijkheid bieden hierop te trainen zodat zij zich optimaal kunnen voorbereiden op deze wedstrijden.
  Er zijn aanvragen lopend of gedaan bij de Provincie Noord-Holland, Rabobank, Gemeente Medemblik, Gemeenschapsveiling Wervershoof en Omium Sport
  Vesmaco-Sjoerd-Huisman
  Het Mylaps systeem is een tijdmeting systeem zodat de topsporters gerichter kunnen trainen en resultaten kunnen bijhouden via internet. Er zijn in Nederland al 10 banen die dit systeem hebben.

  Jullie zullen begrijpen dat dit aanzienlijke investeringen zijn, en wij dit niet kunnen verwezenlijken zonder steun van de genoemde partijen en wellicht zijn zelfs nog andere sponsoren nodig.
  Komende maanden zal duidelijk worden of we onze plannen kunnen doorzetten, het zijn spannende tijden voor ons als bestuur.

  Bestuur Radboud Inline-Skating, maart 2018