• Schaatsen op de banen in de winter

  Schaatsen op de banen in de winter

  In de winter worden de locaties in Wervershoof en Medemblik gebruikt als schaatsbaan, als het weer meewerkt en er een gunstige vorstperiode is. De baan in Medemblik wordt onder water gezet, de baan in Wervershoof komt niet onderwater, maar het grasland eromheen wel. Dankzij het asfalt kan in Medemblik met minder water een ijsvloer gemaakt worden. Toch is het niet zo dat er met heel weinig water, cm per cm een ijslaag op gebouwd kan worden. De baan heeft dus net als de andere ijsbanen een goede periode vorst nodig: de baan wordt daarom alleen onder water gezet als de voortekenen gunstig zijn. Het ijsbestuur houdt de vooruitzichten dan ook goed in de gaten en kan de baan heel snel onder water zetten.

  Wil je op de locaties schaatsen, dan kan je voor een gunstig bedrag lid worden van de schaatsverenigingen. Naast het beheren van de schaatsbanen organiseren zij ook bijvoorbeeld schaatsen op Ijsbaan de Westfries in Hoorn, zodat leden ook in een jaar zonder ijs, toch de ijzers onder kunnen binden.
  In Medemblik is dit Ijsclub Radboud. In Wervershoof Ijsclub de Noord. Volg de links naar de websites van de verenigingen voor meer info en tarieven.

  Ook leuk om te weten: In tijden van hoogwater kan de ijsbaan in Wervershoof gebruikt worden als tijdelijke wateropvang door het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

  Zo ziet de skeelerbaan in Medemblik eruit in winterse tijden
  Zo ziet de skeelerbaan in Medemblik eruit in winterse tijden