• Trainingen bij slecht weer

  Trainingen bij slecht weer

  Ivm de veiligheid (kans op uitglijden) gaan trainingen bij regen / een natte baan niet door. Wel is het zo dat een trainer kan beslissen wel te gaan trainen als de baan al drogende is.

  Indien de training wordt afgelast zal dit op de website duidelijk worden aangegeven. Het kan ook zijn dat dit gaat via de Whatsapp groep (bijv. recreanten).

  Er kan ook een andere training worden aangeboden ipv de skeelertraining (afhankelijk van het weer). Denk aan bijvoorbeeld een looptraining, sprongtraining. KOM DAAROM ALTIJD OP SPORTSCHOENEN NAAR DE TRAINING (en niet op slippers of al met de skeelers aan bijvoorbeeld…). Ook is het mogelijk dat er een alternatieve inline training kan worden aangeboden in de zaal.

  Hoewel de beelden van buienradar helpen voor het inschatten van het weer, kan het zijn dat het aan de hand van deze beelden lijkt dat de training wel zou kunnen doorgaan, en dit op het tijdstip van de training toch tegenvalt en het uiteindelijk toch niet door kan gaan. Graag uw begrip hiervoor, hoe vervelend het ook is.

  Er bestaan ook regenwieltjes, die meer grip bieden bij natte omstandigheden. Het is voor wedstrijdrijders aan te bevelen deze te hebben voor bij wedstrijden, waar soms in lichte vochtige omstandigheden toch besloten wordt te rijden.

  Ook bij een hittegolf kan worden besloten tot een alternatieve training. Er wordt dan bijvoorbeeld een toertocht gereden ipv in de volle zon op de baan te gaan trainen. Onderweg kan dan nog wat schaduw gevonden worden.

  Pupillen: alle Pupillen training dinsdag/donderdag: deze training gaat altijd door bij nat weer (loop- en coördinatie-training)

  Overige pupillengroepen: bij nat weer geen training, maar neem altijd loopschoenen mee. Als de baan onverhoopt nat is passen we de training aan naar een alternatieve loop- en coördinatie-training