• Trainingen voor de jeugd

  Trainingen / Skeelerlessen voor de jeugd

  Jeugd vanaf 6 jaar (of jonger)

  Voor de (jongste) jeugd geven wij elke dag van maandag tot vrijdag trainingen/lessen. Trainingen zijn op de baan in Medemblik of op de piste in Wervershoof. Voor kinderen hebben we hiervoor verschillende leeftijdgroepen en niveaus:

  • Pupillen 4 geboortejaar 2018-en hoger
  • Pupillen 3 geboortejaar 2016-2017
  • Pupillen 2 geboortejaar 2014-2015
  • Pupillen 1 geboortejaar 2012-2013

  Basisgroep: Deze trainingen zijn voor alle niveau’s
  Kidsclub: Speciale training gericht op spelletjes, leuke oefeningen (met knipkaart)
  Wedstrijdtrainen: Trainingen gericht op wedstrijdvaardigheden. Alleen voor diegenen die hier serieus aan willen werken.

  Zie het trainingsschema voor de precieze indeling van de tijden.

   

  In de trainingen werken we aan techniek, bijvoorbeeld van de afzet, bochten techniek, het starten en hoe te stoppen. Door verschillende oefeningen verhogen we de vaardigheid op de skeelers. We bouwen conditie op, doen spelletjes op de skeelers en trainen wedstrijdsituaties. Het rijden in een groep, het inhalen, aflossingen, het doen van tussensprints of het strekken van de been bij de finish.

  In het jaar worden een aantal onderlinge pupillenwedstrijden georganiseerd. Bij deze wedstrijden draait het om het plezier in het skeeleren. De kinderen hebben om hieraan mee te doen alles al geleerd op de trainingen.
  Ook is er jaarlijks een leuk pupillenkamp, en de mogelijkheid om te kamperen bij het internationaal skeelerweekend.

  Diploma-jeugdAan het eind van het jaar organiseert de jeugdcommissie het diploma-skeeleren, waarbij we alles wat we in het jaar geleerd hebben nog een keertje uitvoeren. Mocht je nou niet kunnen tijdens de data van het diploma-skeeleren, dan is dat niet erg. Iedere pupil krijgt een diploma. Als je aanwezig bent bij het diploma-skeeleren proberen wij een leuke foto van je te maken. Diploma’s worden uitgereikt bij het pupillenfeest.

  Start van de trainingen op de baan is mede afhankelijk van de data van de eerste wedstrijden in het jaar (en die aan het eind van het schaatsseizoen). Aankondiging via de website of mail.

  Jeugd vanaf 13 jaar

  Voor de oudere jeugd zijn aparte (gezamenlijke) trainingstijden voor de volgende leeftijdgroepen en niveaus.

  • Kadetten geboortejaar  2010-2011
  • Junioren B geboortejaar 2008-2009
  • Junioren A geboortejaar 2006-2007

  Een grote groep van deze rijders heeft vaak al een aantal jaar ervaring met de wedstrijdsport. Voor deze wedstrijdrijders hebben wij trainers aangetrokken die zelf ook actief zijn of waren in de wedstrijdsport en die onze jeugd naar een nog hoger niveau kunnen brengen. Lees hier meer over trainingen voor wedstrijdrijders.

  Er zijn ook nog aparte trainingen (niet wedstrijd) voor kadetten met de oudere pupillen.

   

  Training proberen?

  Je mag bij ons eerst 2x (gratis) komen meetrainen zodat je een goed beeld kan krijgen van wat een training inhoud en of dit bij jouw past. Meer info en aanmelden op deze pagina.

  Welke skates of skeelers

  In principe kan je trainingen gewoon beginnen met je eigen skates. Mocht de trainer vinden dat de skates je gaan beperken in je ontwikkeling, dan zal deze je een advies geven voor andere skates. Heb je zelf nog geen skates dan is het handig om met de trainer te gaan overleggen wat je zou kunnen aanschaffen. Skates zijn te koop vanaf ca. €40-150. Skeelers werken met losse frames en schoen, waarbij bijvoorbeeld de schaatsschoenen ook gebruikt kunnen worden voor het skeeleren. Dit systeem is over het algemeen duurder. Zie hier meer over tips bij aanschaf inline-skates.

  Je kan bij ons ook skates huren.

  Af en toe wisselen van dag of meerdere dagen trainen?

  Iedereen kan altijd kiezen wanneer en hoe vaak hij komt trainen voor 1 (leeftijd gerelateerd) tarief. Hierbij wel rekening houdend met trainingscategorie en trainingsschema.