• Wedstrijd Inline-skaten mogelijkheden

  Wedstrijd Inline-skaten op de baan en piste

  Veel van de jeugdleden nemen deel aan wedstrijden op verschillende niveaus. Als vereniging ondersteunen we deze groep zoveel mogelijk. Hiertoe bieden onze trainers trainingsschema’s, advies en begeleiding om jullie ambities zoveel mogelijk waar te maken. Ook hebben we voor onze getalenteerde rijders een samenwerking met de trainingen van het RTC Haarlem.

  De meeste wedstrijden/competities kunnen Radboud skaters naar keuze aan meedoen, enkele wedstrijden (het NK bijvoorbeeld) zijn op uitnodiging. Om mee te kunnen doen moet je inschrijven, betaal je inschrijfgeld en meestal heb je een (dag)licentie van KNSB nodig.

  Jeugdskating: Het jeugd skate toernooi.

  Dit is een laagdrempelig toernooi in de regio voor kinderen vanaf 6 jaar (soms jonger) t/m 17 jaar met wedstrijden in Purmerend, Medemblik, Wervershoof en Warmenhuizen.

  Foto-JST
  foto: Frank Westerhuis

  Deze wedstrijden zijn voor alle kinderen toegankelijk: lidmaatschap van een club is niet nodig, en je hoeft geen licentie te hebben. Al onze pupillen kunnen aan deze wedstrijden meedoen. Door het individueel rijden van een 300 meter tijdrit kan een indeling gemaakt worden op snelheid en kan iedereen alvast een beetje wennen aan het wedstrijdaspect. Ook leeftijd is verder bepalend voor de indeling. Er worden dan series gereden over één of meer ronden waarbij je strijd tegen andere skaters van ongeveer hetzelfde niveau.

  Ideale wedstrijden om ervaring op te doen en waarbij het plezier in het inline-skaten voorop staat. Iedereen is betrokken bij de huldigingen door meerdere finale’s en er zijn leuke prijzen voor alle rijders. Veel gevorderde jeugdrijders zetten zich in voor de organisatie van het JST!

   

  Voor meer info en de manier van inschrijving (meestal op de dag zelf) zie: www.jeugdskating.nl

  Je kan je gewoon per wedstrijd opgeven, je bent niet verplicht alle wedstrijden te rijden. Wil je voor het eindklassement een kans maken dan is het wel aan te bevelen alles te rijden.


  Van Lingen competitie (jeugdwedstrijden)

  Dit zijn wedstrijden voor jeugdcategorieën in Noord Nederland met een niveau om wedstrijdervaring op te doen met baanwedstrijden op bij voorkeur pistes. Vanuit de vereniging stimuleren wij onze jeugd (pupillen 4 tot/met junioren) aan deze wedstrijden deel te nemen. Per wedstrijd word er gecarpoold. Meedoen kan met een daglicentie. Een wedstrijdlicentie van de KNSB is verplicht na 3x deelname. Een transponder is niet vereist

  Wedstrijdlocaties zijn wisselend per seizoen. Naast op onze eigen locaties Medemblik en Wervershoof wordt er ook gereden in: Heerenveen, Zwaagwesteinde, Ten Boer, Haulerwijk, Sneek, Surhuisterveen en Wolvega.

  Elke wedstrijddag heeft ook een andere opzet. Zo worden er tijdritten gereden, een inline wedstrijd met een puntenkoers als afsluiting, dan weer inline wedstrijden over verschillende afstanden of tijdritten met afvalkoers als afsluiting maar er zijn ook wedstrijden met een behendigheidsparcours een flying lap.

  Je bent niet verplicht alle wedstrijden te rijden, een paar wedstrijden kan ook. Wil je meedoen voor het eindklassement dan is het wel belangrijk alle wedstrijden te rijden.

  Voor meer informatie zie www.inlineskatecompetitie.nl

  Meer info bij KNSB over een daglicentie

  Meer info bij KNSB over hoe aanvragen daglicentie

  Meer info bij KNSB over prijzen daglicentie/wedstrijdlicentie

  Radboud-van-Lingen
  Radboud Team Groepsfoto bij Van Lingen wedstrijd

   


  Andere jeugdcompetities

  Aan de volgende wedstrijden kan je als Radboud skater ook aan meedoen, maar meer op individuele basis:

  • Dave van Dam Inline Cup (Regio Midden: Utrecht, Flevoland, Zuid-Holland, Gelderland)
  • Jeugdskeelercup (Regio Zuid-Holland)
  • Stouwdam Competitie (Regio Oost: Overijssel, Gelderland)
  • Stehmann Competitie (Brabant en Limburg)
  • Powerslide Inline Competitie (Noord: Groningen)

  Landelijke wedstrijden:

  Deze wedstrijden worden georganiseerd door de KNSB. Hieraan kan worden deelgenomen door rijders vanuit alle categorieën, in iedere leeftijdsklasse vanaf kadetten tot senioren (3 van de 6 wedstrijden zijn ook instroomwedstrijden voor pupillen 1). Een wedstrijdlicentie van de KNSB is verplicht na 3x deelnemen, een transponder is vereist. De wedstrijden vinden plaats door heel Nederland. Zie de wedstrijdkalender voor een overzicht van de landelijke baanwedstrijden. Inschrijving gaat via inschrijven.schaatsen.nl

  Resultaten tijdens de landelijke baanwedstrijden zijn van belang voor kwalificatie om aan het Nederlands Kampioenschap te kunnen meedoen.


  Nederlandse kampioenschappen

  Het NK wordt gereden op de piste (NK baan), met wedstrijden meestal verdeeld over 2 dagen. Daarop volgt het NK weg. Deze wedstrijden zijn voor kadetten en ouder, die zich na uitnodiging kunnen inschrijven.

  Nationaal Pupillentoernooi (officieus NK)

  Alle categorieën pupillen mogen meedoen, vanaf P4 tm P1. De oudste categorie, P1, neemt al deel aan de KNSB baancompetitie jeugd. De resultaten daarvan zijn van belang, want de beste 28 rijders ontvangen een uitnodiging.De jongere pupillen kunnen zich zonder uitnodiging inschrijven. Inschrijving gaat via inschrijven.schaatsen.nl

  Het rijden op o.a. het NK is voor de bondcoach een meetmoment om te bepalen welke rijders deze wil selecteren voor het EK, WK en de World Games.


  Internationale wedstrijden

  Een internationale wedstrijd, waaraan veel rijders van Radboud deelnemen, is het Internationaal Weekend. De wedstrijd wordt verreden op de skeelerbaan van Wolvega en op de piste van Haulerwijk. Een licentie is verplicht.Leuke van dit weekend is dat er voor een leuke prijs gekampeerd kan worden rond de baan en daarbij is dan ook nog het ontbijt inbegrepen. Bij het wedstrijdgeld is ook een warme maaltijd inbegrepen!

  Meer info op de website van het Internationaal Weekend.

  Ook worden er Marathon wedstrijden georganiseerd, volg de link voor meer info.