• WK Inline Skaten Barcelona 2019

  WK Inline Skaten Barcelona 2019

  Bente Kerkhoff pakt de zilveren medaille op de punten-afvalkoers op de 1e dag van het WK door een korte ontsnappingspoging en de eindsprint!
  Ook in deze race Ramona Westerhuis, maar zij kon het tempo helaas niet bijhouden tot het eind toe: 15e plaats op WK debuut
  Lees meer over de race in het artikel van schaatsen.nl of kijk het youtube filmpje.

  De 2e dag verliep nat, waardoor het tijdschema steeds verplaatste. Maar het mocht niet baten, er kon niet worden gereden.

  Op de 3e dag stond de 1000m op het programma voor Ramona Westerhuis, met een 27e plaats. De relay bij de junioren kon niet worden gereden door ziekte van Marit van Beijnum. Bij de heren loopt de Relay (met Rick Schipper) niet geheel soepel, en na een val van Remon Kwant zijn de kansen verkeken.

  De 4e dag zou een rustdag zijn, maar het gehele programma van de 2e dag werd verplaatst naar deze dag. Rick Schipper kwam in actie op de 1000m heren. Bij de series wordt hij 4e in zijn serie, maar de tijd is niet snel genoeg om door te gaan naar de halve finale: 13e plaats. Bij de dames moet voor de afvalkoers weer een kwalificatie race gereden worden. Bente en Ramona rijden goed alert en gaan door naar de finale. Daar een 13e plaats voor Ramona Westerhuis. Bente Kerkhoff doet nog een dappere poging om in de finale van de wedstrijd weg te komen, maar dat lukt niet en daarna is de energie een beetje weg. Met een 7e plaats verlaat zij de race.

  Er zal nog veel worden nagesproken over de pistewedstrijden in Barcelona. De baan van stalen constructie is een mooi principe dat hiermee in elke stad een tijdelijke piste kan worden neergelegd. Maar voor velen is de baan ‘WK onwaardig’, hobbelig, en geeft weinig grip, met gladde stukken.

  Op de 5e dag de wegwedstrijden. Hierbij komt alléén Ramona Westerhuis in actie. Met een goed geconcentreerde kwalificatie race komt zij in de finale van de 15km afvalkoers, waarna de finale onrustig is zonder teamgenoot, en een nette 10e plaats als eindresultaat.

  De 6e dag puntenkoers voor Ramona en Bente. Zij hoeven deze keer gelukkig geen kwalificatie race te rijden. Bij deze wedstrijd rijdt Ramona in dienst voor Bente, maar pakt wel mooi 4 punten mee. Bente komt niet weg zoals de wedstrijd op de piste, rijdt wel goed mee maar weet geen punten te pakken: 11e plaats. Ramona pakt dankzij de punten een 9e plaats.

  Marathon
  Door de open Marathon en de mogelijk van landen om met een grote groep aan de start te staan waren ontsnappingen vrijwel niet mogelijk en kwam het bij beide koersen tot een eindsprint. Bij de dames 178 deelnemers met oa Claudia Pechstein en bij de heren zelfs 341.
  De beide Radboud dames reden in dienst van Manon Kamminga. Bente Kerkhoff werd 57e, Ramona Westerhuis 71e.