• Trainingen voor volwassenen

  Trainingen voor volwassenen

  Skeelerles en trainingen voor volwassenen bieden wij aan zowel in de ochtenden als in de avond, zodat er voor iedereen wel een passend tijdstip te vinden is.

  Volwassenen met ervaring in het schaatsen kunnen meedoen met trainingen voor schaatsers. Deze groep gebruikt de skeeler trainingen meestal als zomertraining, en hebben zodoende een ideale voorbereiding voor het nieuwe schaatsseizoen.

  Ook zijn er trainingen en lessen voor recreanten. Bij deze trainingen kunnen alle volwassenen terecht die het inline skaten willen leren. De rijders bij de recreanten trainen meer voor hun persoonlijke doelen, bijvoorbeeld het rijden van toertochten in de zomer, conditie opbouwen of het gewoon beter worden in het skeeleren.

  Ook bij de wedstrijdgroep rijden er volwassenen mee. Dit zijn de rijders die al de ervaring hebben met het inline-skaten en het rijden van wedstrijden op landelijk en hoog niveau. Zij trainen hun wedstrijdvaardigheden.

  Training proberen?

  Je mag bij ons eerst 2x (gratis) komen meetrainen zodat je een goed beeld kan krijgen van wat een training inhoud en of dit bij jouw past. Meer info en aanmelden op deze pagina.

  Welke skates heb ik nodig?

  In principe kan je trainingen gewoon beginnen met je eigen skates. Mocht de trainer vinden dat de skates je gaan beperken in je ontwikkeling, dan zal deze je een advies geven voor andere skates. Heb je zelf nog geen skates dan is het handig om met de trainer te gaan overleggen wat je zou kunnen aanschaffen. Skates zijn te koop vanaf ca.€40-150. Skeelers werken met losse frames en schoen, waarbij bijvoorbeeld de schaatsschoenen ook gebruikt kunnen worden voor het skeeleren. Dit systeem is over het algemeen duurder. Zie hier meer over tips bij aanschaf inline-skates.

  Je kan bij ons ook skeelers huren.

  Een helm is verplicht op de baan en we raden verdere bescherming (pols, knie, ellenboog) aan.

  Af en toe wisselen van dag of meerdere dagen trainen?

  Iedereen kan altijd kiezen wanneer en hoe vaak hij komt trainen voor 1 (leeftijd gerelateerd) tarief. Hierbij wel rekening houdend met trainingscategorie en trainingsschema.