NK Marathon Achterveld 2022

NK Marathon Achterveld 2022

De masters troffen het nog in Achterveld met een wisselend bewolkt en zonnig weer. Maar het was wel zeer broeierig warm en dat maakte dat meerdere rijders even een tandje terug moesten zetten om het vol te houden. Er reden geen Radboudbikkels mee in deze categorie.
De dames junioren B wedstrijd eindige met wat valpartijen op het lastige parkoers met de vele drempels, putten en rood asfalt. Hierdoor kon de gewenste snelle start van de heren junioren B (i.v.m de komst van regen) niet doorgaan, omdat de EHBO het even druk had. Sofia Schilder en Janne Boos konden goed mee van voren waar er eigenlijk niemand echt weg kwam van het peloton. Het werd een zinderende eindsprint met een 2e en 4e plaats voor deze dames.

Bij de heren junioren B ging Jan Mooijman flink in de aanval maar hij werd weer teruggepakt.
De rijders troffen het gaandeweg de wedstrijd niet toen de bui losbarstte met zware druppels en er twijfel ontstond of er wel doorgereden moest worden of niet en al snel spatte het hele peloton uit elkaar. Veel rijders zagen het ook niet meer zitten op het steeds gladder wordende parkoers en staakten zelf de wedstrijd. Chris raakte deze ronde wat achterop maar wist zich gaande de wedstrijd van de 4e plek naar de 2e plek te knokken, wat een hele toer was op het natte wegdek.

De dameswedstrijd werd van meet aan een gekke wedstrijd waarbij Evelien Vijn vanaf start meteen tempo op kop ging maken en er in de eerste ronde al meerdere valpartijen waren. Hierdoor ontstond direct een lang lint van rijders. De rijders hadden wellicht geluk dat Vijn er door de weer natter wordende omstandigheden de wedstrijd staakte, maar het glibberen zorgde voor veel valpartijen en het hielp ook niet dat alle rijders maar door mochten rijden ook al waren ze (meerdere keren) gedubbeld. Vooral in het bochtige stuk door de woonwijk was het voor koplopers en achtervolgers hierdoor moeilijk em gevaarlijk om in te halen. De Radboud dames reden dapper door waarbij Beau door het in de slip gaan in één bocht in de finale van de wedstrijd helaas niet meer kon gaan strijden om het zilver. Gelukkig bleef ze wel staan. Janne Berkhout had tijdens de wedstrijd minder geluk en reed door een val gehavend een groot deel van de wedstrijd in de achtervolging. Haar inzet werd wel beloond met een 3e plaats.

Bij de heren ook geen betere omstandigheden, maar wel werd nu meteen besloten dat gedubbelde rijders of rijders die bijna gedubbeld zouden worden uit de race werden gehaald. Een flink aantal rijders, waaronder Rick en Kay Schipper, Jordy van Workum en Jorrit Bergsma besloten niet van start te gaan omdat ze het risico op blessures te groot vonden..
Bas, Ivo, Daan en Menno reden wel dapper hun ronden. Een groep ervaren marathon rijders reed echter rond alsof er weinig aan de hand was met het parkoers en deze snelheid konden de heren niet volgen, waardoor ze op een gegeven moment ook de wedstrijd moesten gaan verlaten en werden geklasseerd. Voor Bas Kee kwam dat wellicht net even te vroeg want hij had nog wel kans gehad dichterbij te komen bij de junior A die voor hem was, toch een mooie nette 2e plaats bij de junioren A.

Bas Kee in de lastige bocht met de overgang naar straatklinkers.

Met 3x zilver en 1x brons was het weer flink wat eremetaal voor de Radboudbikkels.

Chris Berkhout 2e bij de Junioren B

Alle uitslagen:
Jun.B
Sofia Schilder 2e
Janne Boos 4e
Laura Besamusca 17e
Sharissa Oussoren 20e

Janne Berkhout 3e bij de junioren A dames

Chris Berkhout 2e
Jan Mooijman 20e

Junioren A/Senioren
Beau Wagemaker 3e
Bente Kerkhoff 7e
Janne Berkhout 12e (3e DJA)
Jet Fransen 15e (4e DJA)
Melissa Mooijman 23e (7e DJA)
Evelien Vijn 40e

Bas Kee 21e (2e HJA)
Ivo de la Porte 22e
Daan Berkhout 23e
Menno van Eig 29e (4e HJA)

Laura Besamusca doet het werk op kop in de achtervolging op het peloton.