Radboud op het EK 2022

Radboud op het EK 2022

Drie Radboudleden reisden met het Nationale Team af naar L’Aquila in Italië voor het Europese Kampioenschap. De drie senioren rijders van Radboud met diverse Nederlandse titels op zak deden om diverse reden niet mee. Bente Kerkhoff wilde eigenlijk wel graag gaan, maar besloot na overleg met haar coaches dat het beter was dit niet te doen. Na haar zware hersenschudding door een valpartij op de baan in Heerenveen in 2021 was de weg terug naar de top een lang traject en eigenlijk was deze opbouw nog niet afgerond. Voor de heren Schipper zou een mediation nodig zijn, zij waren onder voorbehoud geselecteerd. Het bleek dat de periode van het NK naar het EK te kort was om deze mediation te organiseren, helaas voor de heren maar ook voor Team NL gezien de medaillekansen.

Van Radboud stonden wel toppers Chris Berkhout, Janne Berkhout en Sofia Schilder aan de start bij diverse afstanden op de baan, en ook succesvol!

Chris Berkhout werd Europees Kampioen Youth men bij de 5km puntenkoers en Sofia Schilder samen met Amber van der Meijden en Angel Daleman Europees Kampioen op de aflossing (3000m).

Gereden uitslagen:

Afvalkoers 5km
Chris Berkhout 11e
Sofia Schilder 9e
Afvalkoers 10km
Janne Berkhout 16e

5km punten

Sofia Schilder 16e Youth female

10km Punten/afvalkoers
Janne Berkhout 16e Junior Female
1000m
Sofia Schilder word 5e in heat 3 tijd en met de tijd van 01.33.939 is dit niet snel genoeg om de finale te halen en resulteerde in een 19e plaats
Chris Berkhout word 3e in heat 4 met 01.27.960. Dit is de langzaamste heat en haalt ook Chris de finale niet. Een 19e plaats leverde dit op in de rangschikking.
Aflossing
Chris Berkhout rijdt de finale van de aflossing maar in deze finale meerdere DSQ door technische fouten, en helaas ook voor het Hollandse team.